Bizden Haberler

Uyarı

JUser: :_load: 465 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Pazartesi, 18 Haziran 2012

Pamuk ipliği sektöründe faaliyet gösteren Erdem Tekstil, bu yıl gerçekleştirdiği 40 milyon dolar ihracat cirosuyla sektörde sağlam adımlarla ilerliyor.

Pamuk iplik üretimi yapan Erdem Tekstil, bünyesinde çalıştırdığı bin kişiyle kapasitesini her geçen gün artırıyor.

İtalya, Almanya, İspanya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye iplik ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem Tekstil Firması Pazarlama ve İhracat Şefi Mehmet Üstündağ, üretimlerinin yüzden 40’ ını dış satım oluşturduğunu kaydetti. Aylık 4 bin ton iplik ürettiklerini dile getiren Üstündağ, “Geçtiğimiz yıl, toplam 125 milyon dolar satış gerçekleştirdik. Bu yıl da 150 milyon dolar iç pazara, 40 milyon dolar ise yurt dışına satış yaptık” dedi.

Rusya, Brezilya ve İran’ la görüşme içerisinde olduklarını vurgulayan Üstündağ, ticaret yaptıkları ülke sayısını artırarak ihracat rakamlarını yüzde 80’ e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Avrupa’ da yaşanan krizin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Üstündağ, Yunanistan ve Portekiz’ den gelen taleplerin geçmiş yıllarda daha canlıyken son zamanlarda azaldığını anlattı.

Türkiye’nin ihracat portalı TurkishExporter.net’ e üye olduklarını sözlerine ekleyen Üstündağ, sektöre gelen talepleri takip ettiklerini ve değerlendirdiklerini söyledi.

Haberi kaynağından görüntülemek için tıklayınız.